HİKAYEMİZ

Bolulu Hasan Usta doğal sütten yaptığı o meşhur süt tatlılarını satarak başladı yolculuğuna. Bize bir anda çocukluğumuzu hatırlatan doğal sütün en tazesini yemyeşil kırlarda, çiftliklerde buldu. Tatlılara günlerini, yıllarını verdi, ustalığını kattı. Sütün, çikolatanın ve lezzetin en bolunu, en iyi malzemelerle birleştirdi. Zamanla büyüdü, herkesin tanıdığı bir marka haline geldi.

Bugün Bolulu Hasan Usta’nın tatlıdan böreğe, dondurmadan çikolataya tüm ürünleri 100’den fazla şubesiyle Türkiye ve dünyada binlerce sofraya misafir oluyor. Ve kurulduğu günden beri sütün en bolunu, malzemenin doğalını kullanmaktan, keşfettiği o lezzet formülünü korumaktan vazgeçmiyor.

TARİHÇE

1982 yılında İzmir Kemeraltı'ndaki 18 metrekarelik küçük bir dükkanda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması ile üretime başlayan Bolulu Hasan Usta, 1997 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'nin ilk tatlı fabrikasını kurdu.

Geleneksel sütlü tatlılarımızı dünyaya yaymak amacıyla yola çıkan, 2012 yılında Dubai ve Abu Dabi’ye mağazalar açarak ilk ihracatını gerçekleştiren Bolulu Hasan Usta, 2015 yılında da Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Kıbrıs’ta açtığı yeni mağazalarla yurtdışı açılımlarını sürdürmeye devam etti. Suudi Arabistan’dan Kazakistan’a Rusya’dan Azerbaycan’a kadar franchise görüşmelerine önem veren Türkiye’nin tatlı ustası bir dünya markası olma yolunda tatlı tatlı ilerliyor.

MİSYON

Malzemenin en bolunu, en doğalını ve en tazesini kullanarak modern tesislerde üretimini gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin geleneksel süt tatlılarını, yine aynı özenle damaklarla buluşturmak ve süt tatlılarının sağlıklı beslenmedeki rolüne katkıda bulunmak.

VİZYON

Bolulu Hasan Usta mutfağından çıkan sağlık ve lezzet dolu ürünlerimizle yeni nesiller büyütmek ve markamızla geleneksel muhallebi ve süt tatlılarının dünyadaki en önemli temsilcisi olarak, bu değerli kültürü geleceğe taşımak.