MUTFAĞIMIZ

Bolulu Hasan Usta mutfağının sırrı; kendi çiftliklerimizden en saf, en taze haliyle günlük toplanan sütler ile her biri kendi yöresinden gelen doğal ve katkısız gıdalardır.

Kendi taş değirmenlerimizde öğütülen Kastamonu ve Edirne’den gelen özel pirinçler ve taze sütümüzle hazırladığımız sütlaçlarımız, Muğla acıbademi ile damaklarda taht kuran keşküllerimiz, insanı kazanın içine düşürecek lezzetteki kazandibimizi anlatmak yerine tattırmak bizim derdimiz.

Büyük bir aşk ve sevgiyle yapılan her iş güzeldir. O yüzden bol süt ve taptaze yumurtalarla hazırladığımız krem karamellerimiz, krem karameli gerçek çikolatayla buluşturduğumuz muhterikamız ve taptaze hamuruna doldurulmuş lezzetli kreması ve bitter çikolatasıyla rüya ve gerçek arasındaki çizgiyi kaldıran profiterollerimiz kalplerin ritmini her lokmada artırıyor.

Narı İzmir Menemen’den, cevizi Tokat Niksar’dan, gülsuyu Isparta’dan, buğdayı Gaziantep’ten, şekeri Uşak’tan, kayısısı Malatya’dan, susamı Denizli’den, kuşüzümü Mersin’den gelen bol kepçe aşuremiz, Gaziantep’in boz Antep fıstığı ile zenginleşen ve ruhumuzda beyaz güller açtıran güllaçlarımız ile paylaşımın ve sevginin güzelliklerini tüm kalplere yayıyoruz.

Her bir top dondurmamız yalnızca eğlence değil, bol bol kullandığımız taze sütten gelen sağlık demek aynı zamanda. Tatlılarımızda olduğu gibi tazelik ve doğallık prensibini dondurmalarımızda da uyguluyoruz. Bu yüzden özenle toplanan orkide köklerini özel değirmenlerimizde öğüterek salebimizi hazırlıyor, sonra taze süt ile birlikte gerçek çikolatayı, Sakız Adası’ndan damla sakızını, tane tane boz Antep fıstığını, mevsiminde toplanan taptaze çilekleri, saf karadutu, hünerli ellerde rendelenen limonları ekliyoruz.

Kısaca bizim mutfaktaki tüm hünerimiz taze sütümüz, her biri memleketinden gelen ürünlerimiz, doğallığımız, iş aşkımız ve ustalığımızda saklı…